Het Evresys RTLS platform voor industriële omgevingen

Tracking, geofencing en optimale veiligheid

Of het nu mensen of dingen zijn, met Evresys weet u altijd precies waar ze zich bevinden. Met of zonder aanvullende automatische functies bespaart Evresys u tijd, geld en biedt het de geruststellende zekerheid alles onder controle te hebben. In industriële omgevingen biedt het Evresys RTLS platform een breed scala aan innovatieve toepassingen: Track & Trace, Geofencing en Lone Worker Protection zorgen voor eenvoudiger beheer van uw assets en optimale veiligheid voor medewerkers in de meest uitdagende omstandigheden.

CONTACT

Track & Trace

Nooit meer zoeken

Geofencing

Alles onder controle

Lone Worker Protection

Veiligheid in gevaarlijke werkomgevingen

Alarmering

Alles onder controle

TRACK & TRACE

NOOIT MEER ZOEKEN

Het Evresys RTLS platform volgt in real-time alle mensen en goederen die voorzien zijn van een BLE-zender. U ziet hun exacte live locaties in een oogopslag op een gebruiksvriendelijke plattegrond op een smartphone of desktop-apparaat.

VOORDELEN

R

Minder reserve-assets nodig

R

Eenvoudiger onderhoudsbeheer

R

Kostenbesparend

R

Nooit meer zoeken naar mensen of goederen

Een gebruiksvriendelijke kaart op uw mobiel of desktop-apparaat

GEOFENCING

ALLES ONDER CONTROLE

Binnen het Evresys RTLS platform kunnen gevolgde objecten eenvoudig worden beperkt in hun mobiliteit. Zo kunt u voorkomen dat objecten buiten de hun toegewezen
gebieden binnen uw gebouwen belanden. U kunt hiervoor alarmeringsfuncties instellen, of doorgang verhinderen door het automatisch sluiten van deuren wanneer het object deze nadert.

Geofencing biedt tevens de mogelijkheid om de aanwezigheid van specifieke personen te registreren, voor bijvoorbeeld beveiligingsdoeleinden. Toegangsrechten kunnen daarbij tijdelijk danwel permanent worden toegewezen. Dit alles afgestemd op uw specifieke behoeften. De flexibiliteit het Evresys RTLS platform biedt alle ruimte voor maatwerkoplossingen en -toepasingen.

Een gebruiksvriendelijke kaart op uw mobiel of desktop-apparaat

LONE WORKER PROTECTION

Veiligheid in gevaarlijke werkomgevingen

De Evresys Lone Worker Protection (LWP) smartphone app monitort de veiligheid van personeel in gevaarlijke werkomstandigheden. Het systeem controleert vitale gedragsfuncties en stuurt een alarm wanneer een gevaarlijke of abnormale situatie wordt gedetecteerd. De LWP-app is ook voorzien van een paniekknop, voor het verzenden van een handmatig alarm. Dankzij Evresys’ nauwkeurige lokaliseringstechniek, kan er snel de juiste hulp worden geboden.

Hoe het werkt

Om de veiligheid van medewerkers in gevaarlijke werkomgevingen te bewaken, ontwikkelde Evresys de LWP smartphone app als uitbreiding op de standaard Evresys-app. De LWP app is in staat potentieel gevaarlijke afwijkingen te detecteren, zoals: man down, geen beweging, zwakke beweging en vrije val. De app bevat ook een dodemansknop, die regelmatig moet worden ingedrukt om te bevestigen dat de medewerker het goed maakt. Door op de alarmknop te drukken kunnen medewerkers direct hulp inroepen. In dat geval worden collega’s automatisch gealarmeerd en ontvangen zij gedetailleerde informatie over het incident, zodat ze snel en gericht kunnen handelen. 

De Evresys LWP app

Push-To-Talk (PTT)

In een industriële omgeving is duidelijke communicatie essentieel. Met de Evresys PTT smartphone app krijgen de smartphones van medewerkers de functie van walkietalkies, voor eenvoudige communicatie met collega’s en externe partijen.

Hoe het werkt

De Evresys PTT app wordt geïnstalleerd als extensie op de Evresys smartphone app. Met een druk op de PTT-knop kunnen gebruikers met zowel on- als off-site contacten spreken via hetzelfde kanaal. Dit zorgt voor open en duidelijk communicatie met collega’s, maar ook met eventuele derden zoals brandweer- en veiligheidsdiensten en helikopter- of bootbemanningen. Om alle verschillende soorten radiotechnologieën met elkaar te verbinden, is de PTT-functionaliteit geïntegreerd met een communicatieserver van MEP, die als bridge functioneert tussen De SIP-stream van Evresys en externe radiotelefonie. In het geval van een noodsituatie zullen alle aangesloten gebruikers van de PTT-app automatisch overschakelen naar hetzelfde PTT-noodkanaal, voor snelle en efficiënte noodcommunicatie.

In lawaaierige industriële omgevingen draagt personeel vaak gehoorbescherming met een ingebouwde Bluetooth audio headset en PTT-knop. Dergelijke headsets zijn volledig geïntegreerd in de Evresys PTT-applicatie.

de Evresys PTT-app

ALARMERING

Hulp is nabij

Het Evresys RTLS platform beschikt over een geavanceerd alarmeringssysteem. Alarmeringen kunnen automatisch worden gegenereerd in bepaalde vooraf ingestelde situaties, of handmatig met een druk op de knop door een gebruiker. Dankzij Evresys’ nauwkeurige lokaliseringstechniek kan hulp snel en efficiënt worden geboden. Het systeem kan ook een melding geven wanneer een persoon of item niet of niet op tijd terugkeert naar een vooraf ingestelde locatie. Alarmeringen kunnen worden verzonden via de Evresys-app of via een alarmserver naar keuze.

Een gebruiksvriendelijke kaart op uw mobiel of desktop-apparaat

Eenvoudige implementatie en integratie

Het Evresys-platform is eenvoudig en snel te implementeren in uw bestaande IT-setup. Omdat het systeem gebruik maakt van de al aanwezige draadloze infrastructuur, zijn kostbare investeringen in apparatuur niet nodig. Evresys is compatible met de meeste bekende aanbieders van draadloze acces points. Het Evresys platform is naadloos te integreren met de meeste asset management softwareapplicaties, alarmservers en BLE-hardware. Daarnaast maakt onze geavanceerde API Engine
eenvoudige integratie met de meeste andere systemen mogelijk.

GEEN BLE? Plug & play!

In het zeldzame geval dat uw bestaande draadloze infrastructuur niet beschikt over BLE-technologie, voorziet Evresys in plug & play BLE-ontvangers en gateways om uw bestaande access points te voorzien van BLE-functionaliteit. 

PLUG: USB BLE dongle

Geeft uw access point volledige BLE-functionaliteit

PLAY: BLE Door Controller

Wi-Fi en ethernet met POE. Beschikt over een potentiaalvrij contact, te gebruiken om deuren te vergrendelen/ontgrendelen.

Case reporT : Total

In deze case study leest u hoe Evresys het Franse olie- en gasconcern Total hielp met het verbeteren van de veiligheid van haar personeel in de gevaarlijke en uitdagende omgeving van een offshore olieproductieplatform.

CONTACTFORMULIER

 

Telefoon:     +31 30 307 83 00

Mail:              sales@evresys.nl

Adres:          Utrechtseweg 60
                      3704 HE Zeist

Laat een bericht achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Als je de aanvraag verstuurt ga je akkoord met onze privacyverklaring. De door jou verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door jou gevraagde contact of de gevraagde informatie.

OF NEEM CONTACT MET ONS OP:

tel: +31 30 307 83 00

Mail: sales@evresys.nl

Adres: Utrechtseweg 60
             3704 HE Zeist